Diversityshop

Diversity Shop NL heeft een bijzondere, vanuit Seba ervaring gemaakte trainingsmaterialen en boeken over cultuur & diversiteit in organisaties. Direct bestellen? Lees hier de toelichting.

Meer informatie?
M.: info@seba.nl
T.: 020-6820255

Voorbij het Verschil met Inclusief Leiderschap

Bekijk hier de 1-minuut video over het boek!
Niet zo lang geleden gingen bij het begrip inclusiviteit de wenkbrauwen omhoog. ‘Inclusief zijn’, wat betekent dat? Inmiddels weten organisaties welke inspanning het kost om een inclusieve organisatie te worden. En dat in een samenleving die lijkt te polariseren. Goedbedoelde pogingen van managers stranden echter veelvuldig.
Wat kunnen organisaties doen om in een context van paradoxen en dilemma’s toch vooruit te komen? Dit boek biedt managers, medewerkers en beleidsmakers een effectieve aanpak hoe zij het centrale thema van inclusief leiderschap voor hun organisatie met succes kunnen inzetten.
Rond diversiteit en inclusie is alles voortdurend in beweging. Het gaat over mensen, en de dynamiek die ontstaat tussen mensen als ze van elkaar verschillen. Uw organisatie kan grip krijgen op die dynamiek, mits u hem begrijpt. Weet u aan welke knoppen u kunt draaien om meer inclusie te krijgen?
Koop dit boek voor succes in Inclusief Leiderschap!

Prijs € 21,97 (excl. BTW), € 23,95 (incl. BTW)

Makeda – Spelen met diversiteitscompetentie

Wat is interculturele of diversiteitscompetentie? Makeda is een kaartspel dat daar antwoord op geeft en deelnemers stimuleert om voor zichzelf – met elkaar – te onderzoeken hoe ze deze competentie verder kunnen ontwikkelen. Een praktisch kaartspel met goede theoretische basis, zoals u van Seba gewend bent.
Makeda kan apart worden gespeeld of bv. bij intervisie, workshop of training. Iedereen, ongeacht waar hij woont of werkt, zal in toenemende mate geconfronteerd worden met meer verschillen onder medewerkers, klanten en relaties. De ervaring leert dat Makeda een sterke doorwerking heeft voor deelnemers (vanaf MBO+). Verkrijgbaar in het Nederlands, Duits en Engels!

Meer uitleg in de video Makeda, spelen met diversiteitscompetentie

Nu (tot 16/11/21) 25% korting, ter ere van nieuwe uitgave Voorbij het Verschil

Prijs € 23,50 (excl. BTW), € 28,44 (incl. BTW) Actieprijs € 17,63 (excl.), € 21,33 (incl.)

De Karavaan en de Kamelen: teams op het spoor

De Karavaan en de Kamelen is een interactief kaartspel om samenwerking in teams te bespreken en verbeteren. De basis vormen de 9 instellingen van de routeplanner die bepalen of je alle talent in je team duurzaam benut. De meeste teams zijn goed in een aantal combinaties maar laten de voordelen van andere instellingen liggen. Met dit spel versterk je die op een veilige en speelse manier. Voor elke instelling zijn er 4 kaarten met vragen. Totaal 40 kaarten inclusief toelichting op het spel. Verkrijgbaar in het Nederlands.

Meer toelichting en informatie in deze video

Prijs € 28,90 (excl. BTW), € 34,97 (incl. BTW)

Listen & Learn Diversity Flash Cards

Een prima trainingsinstrument, deze 30 Listen & Learn Diversity Flash Cards! Elke Flash Card bevat 1 vraag die een ingang biedt om zaken betreffende diversiteit, cultuur en identiteit op een niet-bedreigende manier te bespreken, bijvoorbeeld: – Waar komt je achternaam vandaan? – Op welke manier leer jij het best? – Welk talent breng jij in voor het werken in een divers team?

U kunt deze Flash Cards op vele manieren gebruiken bij workshops of trainingen en voor een kort of een langer reflectiemoment inzetten bijvoorbeeld tijdens het werkoverleg. Door de vragen op de Flash Cards leren de deelnemers meer over elkaar en hun attitude tegenover diversiteit op persoonlijk niveau en op het werk. Het zijn bij uitstek Listen & Learn kaarten!

Verkrijgbaar in het Nederlands en Duits!
Meer toelichting en informatie in deze video.

Prijs € 19,50 (excl. BTW), € 23,60 (incl. BTW)

Meet & Manage Diversity Flash Cards

Een prima trainingsinstrument, deze 30 Meet & Manage Diversity Flash Cards! Elke Flash Card bevat 1 stelling over diversiteitsmanagement. Door de stellingen zelf en door de groepsbespreking leren de deelnemers meer over diversiteitsmanagement en hoe ze daartegenover staan, en eventueel ook wat ze willen aanpakken.

De Meet & Manage Diversity Flash Cards zijn gebaseerd op de tien kritische succesfactoren voor diversiteitsmanagement uit het boek Verschil moet er zijn van Grethe van Geffen. Het nummer linksboven op de Flash Card vertelt u bij welke succesfactor de vraag hoort.

Verkrijgbaar in het Nederlands en Duits!

Meer toelichting en informatie in deze video.

Prijs € 19,50 (excl. BTW), € 23,60 (incl. BTW)

De Champagne Pool: aan de slag met (organisatie)cultuur

Hoe maak je (organisatie) cultuur inzichtelijk en bespreekbaar? De Champagne Pool is speciaal daarvoor ontwikkeld. 30 kaarten met korte stukjes theorie en vele kant-en-klare oefeningen maken deze cardbox direct inzetbaar tijdens werkoverleg, workshops, coaching op verschillende niveaus. Het is ook een goed instrument voor uzelf om cultuur grijpbaar en beïnvloedbaar te maken. Denk aan sollicitatiegesprekken waarbij u niet alleen op de inhoud van het werk maar ook op de match met de organisatiecultuur wilt letten, of aan het werken aan cultuurverandering.

Verkrijgbaar in het Nederlands en Engels!

Meer toelichting en informatie in deze video.

Prijs € 27,50 (excl. BTW), € 33,28 (incl. BTW)

De Roze Champagne Pool: aan de slag met (organisatie)cultuur en seksuele diversiteit

De Roze Champagne Pool helpt u om seksuele diversiteit bespreekbaar maken in een werk- gerelateerde context. Het is een cardbox met onderzoeksresultaten en praktische oefeningen om morgen mee aan de slag te gaan. De voorbeelden op de cards betreffen homomannen, lesbovrouwen, bi- en transseksuelen en travestieten in sollicitatiegesprekken, teamwerk en met ‘collegiale’ omgangsvormen. Ze gaan over werken aan een tolerante, veilige cultuur. Bewustwording over de bestaande cultuur gaat hand in hand met vragen over coming out op de werkvloer en het managen van cultuuraspecten.

Verkrijgbaar in het Nederlands en Engels!

Meer toelichting en informatie in deze video.

Prijs € 27,50 (excl. BTW), € 33,28 (incl. BTW)

Van de os op de ezel springen: spreekwoordenspel

Dit interculturele spreekwoordenspel laat je spelen met verschillende kanten van de culturele medaille. Raad de betekenis van het spreekwoord (‘als de wind uit een lege grot komt, is dat niet zonder reden’) én het bijbehorende taalgebied. Een vrolijke manier om te leren dat culturen in hun uitdrukkingen verschillen – en veel overeenkomsten vertonen! Leer cultureel divers denken door van de os op de ezel te springen!
Bevat: 96 spreekwoorden uit 19 taalgebieden + 4 uitlegkaartjes.
Geschikt voor scholen, workshops en trainingen, collegiale wedstrijden en de keukentafel met vrienden!

Verkrijgbaar in het Nederlands.

Meer toelichting en informatie in deze video.

Prijs € 14,79 (excl. BTW), € 17,90 (incl. BTW)

Verschil moet er zijn (Making the Difference)

Ooit bestond er in ons land dé werknemer, wiens type, leefwijze, inzet, verwachtingen en beloning konden worden samengevat onder de noemer ‘Jan Modaal’. Dat was makkelijk en voorspelbaar. Als je goed leiding gaf aan Jan Modaal, kon je 90% van je zaken tijdig en effectief afdoen. Maar Jan Modaal is veranderd in Daisy, Ali, Mehmet, Vidhya, Michael, Hedy en vele anderen. Hoe doe je dat, diversiteitsmanagement? Waar moet je nu echt op inzetten, en welke acties zijn effectief? Organisaties die de eerste ervaringen hebben opgedaan weten dat het geheim van succes niet in losse flodders zit, maar in structureel beleid. Dit boek geeft de middelen voor het opstellen daarvan aan de hand van kritische succesfactoren voor diversiteitsmanagement. De lezer leert inzicht te verwerven, prioriteiten te stellen en de kansen die in diversiteit besloten liggen te verzilveren voor zijn of haar organisatie.

Verkrijgbaar in het Nederlands en Engels!

Meer toelichting en informatie in deze video.

Prijs € 5,00 (excl. BTW), € 5,45 (incl. BTW)

Diversiteit op de werkvloer

Dit vlot geschreven boek staat boordevol situatieschetsen en praktische tips en handvatten om niet alleen zomin mogelijk problemen te ondervinden van (brede) diversiteit maar er ook je voordeel mee te doen. Want diversiteit biedt meerwaarde, mits goed aangepakt.
Behalve een praktische aanpak biedt dit boek ook achtergrondinformatie over cultuur en beeldvorming. Hoe werkt het dat we iemand als verschillend of juist als op ons lijkend ervaren? Met deze kennis voelt u zich zekerder in de schoenen staan. Kortom, na dit boek bent u helemaal klaar voor de toenemende diversiteit op de werkvloer!

Verkrijgbaar in het Nederlands!

Prijs € 12,50 (excl. BTW), € 13,63 (incl. BTW)

Kwaliteit staat op nummer één

Diversiteit in de governance van woningcorporaties: Casuïstiek, theorie en praktijk voor toezichthouders, bestuurders, politici en beleidsmakers in de wereld van woningcorporaties (en andere sectoren). Lees welke aspecten van diversiteit verbonden zijn met het toezicht en bestuur van woningcorporaties – en vice versa. Geen pasklare antwoorden hoe het precies moet, maar helder inzicht waar uw keuzes liggen en langs welke weg u tot die keuzes kunt komen. Interviews met zittende commissarissen, bestuurders en een huurdersvereniging en uitspraken van Johan Cruijff maken het beeld compleet.

Verkrijgbaar in het Nederlands.

Prijs € 12,50 (excl. BTW), € 13,63 (incl. BTW)

Jubileum verhalenbundel Seba: 11

Wat is 11? Seba publiceerde sinds haar oprichting in 1997 16 verhalen, als jaarlijks kerstgeschenk of bij openingen en recepties. Een speciale selectie van de beste 11 verhalen verschijnt nu in boekvorm of als e-book met de titel 11.
Waarom springt een agent van een brug, waarom heet een Keniaan Jeroen, wanneer loopt een olifant door een kantoortuin en wanneer stap je in de verkeerde bus?
11 is niet bedoeld voor lezers die antwoord op alle vragen willen maar voor nieuwsgierige mensen die zich laten verrassen door een wereld die anders is dan verwacht. Net als je denkt dat je het begrijpt… kantelt het perspectief. 11 verhalen vol passie, onzekerheid, verwarring, verlangen en ambitie, met herkenbare humor voor mensen die houden van vraagtekens in het leven.

Alleen verkrijgbaar als e-book in het Nederlands.

Prijs € 5,00 (excl. BTW), € 5,45 (incl. BTW)

Lees hier de bestelinformatie

Klik hier voor de algemene voorwaarden van de Diversity shop

Seba cultuurmanagement bv
Nova Zemblastraat 89
1013RJ Amsterdam

info@seba.nl