• invloed vrouwenInvloed vrouwen

    Hoe werkt invloed voor vrouwen in de medische zorg? Dat werken wij onder dit hoofdstuk in diverse thema’s uit, denk aan communicatie, rolmodellen, patiëntveiligheid, besluitvormingsprocessen. Met de komst van meer vrouwelijke artsen, hoogleraren, bestuurders en toezichthouders verandert de medische zorg en dat kan een verbetering van betekenen als ziekenhuizen daar slim op inspelen.
    Het tegendeel is ook waar: als daar niet op wordt ingespeeld, dragen vrouwen als het ware steeds een jas die hen niet past en kan dit leiden tot een groter ziekteverzuim en burnout van bijvoorbeeld vrouwelijke specialisten. In bestuurlijke kringen hoor je wel praten over dit ‘probleem’ dat is toegenomen nu er meer vrouwen tot de medische zorg zijn toegetreden. Door alleen op het individuele ziekteverzuim te focussen verwart men het ‘probleem’ met wat slechts een symptoom is.
    Meer invloed van vrouwen kan juist positief uitwerken. Goed besturen is inspelen op veranderingen, zelf ook eens een andere jas durven aantrekken en misschien zelfs voor alle artsen een nieuwe jas laten ontwerpen. Het heden kent meer diversiteit dan er in het verleden was en dat vraagt een actieve aanpak want de toekomst zal nog diverser zijn.
    Succesvol zijn in diversiteit = diversiteitsdynamiek herkennen, benoemen en handelen gericht op de voordelen van diversiteit!

    (bron: Verschil moet er zijn, over de 10 kritische succesfactoren van diversiteitsmanagement, Grethe van Geffen 2010)