• Inclusie 2.0

  Wat is Inclusie 2.0?

  Inclusie 2.0 gaat over jou. Wat breng jij in en wat doe jij zelf met diversiteit & inclusie? Dit übervette workshopprogramma biedt jou een andere, nieuwe kijk op diversiteit vanuit verschillende vakgebieden onder begeleiding van bewezen professionals. Bijdragen vanuit je eigenheid en bij het grote geheel horen met inbegrip van ieders identiteit en kwaliteit: dat is Inclusie 2.0. Je ervaart de spannende balans tussen autonomie en verbinding, tussen je eigen organisatie en de omgeving, tussen oude en nieuwe belangen en je eigen belang, tussen teamspirit en uitblinken op je eigen stukje. En last but not least gaat Inclusie 2.0 over inclusief kijken naar jezelf!

  Inclusie 2.0 biedt op dit moment al de workshop Inclusief in Dialoog, de training Werk divers: meer profijt uit verschillen en de workshop Wijs waarnemen en inclusief interpreteren.

  Workshop Wijs waarnemen en inclusief interpreteren

  Je neemt iets waar en hebt daar soms al meteen een interpretatie bij. Vervolgens reageer je vanuit die interpretatie, en dat gaat lang niet altijd goed. Vooral als er sprake is van verschillen tussen mensen – of vermeende verschillen – kunnen interpretaties een goede communicatie in de weg staan.
  In de workshop ‘Wijs waarnemen en inclusief interpreteren’ verken je hoe je waarneemt en wat je met die waarneming doet. Je leert hoe je je waarneming en vooral je interpretatie expliciet maakt en bij de ander na te gaan hoe juist die is. Je krijgt een inclusief denkkader aangereikt en gaat veel praktisch aan de slag.
  Opbrengst van deze workshop:

  • Verhoogd bewustzijn over je persoonlijke wijze van waarnemen en interpreteren
  • Inzicht in inclusieve waarneming en interpretatie, voor jezelf, teams en organisaties
  • Direct bruikbare tips & tricks die passen binnen je eigen communicatiestijl

  Duur van de workshop: 6 uur excl. tijd voor lunch of diner
  Aantal deelnemers: 4-6 personen
  Aantal trainers: 2
  Waarnemingsexpert Ilona Kuis en cultuur- & diversiteitsexpert Grethe van Geffen bundelen de krachten voor een spetterend programma!