Adviseer-de-Adviseur Diversiteit & Inclusie

Aan de slag zijn met diversiteit en inclusie in organisaties is niet gemakkelijk, dat bewijst wel de ‘omloopsnelheid’ van veel consultants de afgelopen decennia: na 2-3 jaar haakt menigeen af met name vanwege de weerstand. Wie dit vak heeft uitgeoefend, begrijpt de afbeelding.

D&I is een vorm van verandermanagement die grotendeels met dezelfde technieken kan worden ingezet. Een methodische werkwijze waarin je jezelf minder als persoon en meer als intermediair van het veranderproces neerzet, helpt om langdurig effect te hebben als adviseur D&I.

Dit traject ondersteunt het langdurig actief zijn (het voorkomen van voortijdige teleurstelling en afhaken, plezier blijven beleven aan je rol en inzet) van de adviseurs. De bijeenkomsten versterken hen in een doelgerichte en methodische benadering, en in hun verdere kennis, hun inzichten over de werking van diversiteitsdynamiek in organisatie-brede (verander)processen en hun vaardigheden om daarin te adviseren.

In de intervisiebijeenkomsten brengen de deelnemers zelf casuïstiek in die ze tegenkomen. Ze delen ervaringen en dilemma’s. Bovendien brengt Seba expertise in rond uit te diepen thema’s die door de deelnemers of door Seba zelf als begeleider worden voorgesteld.

Dit programma is in 2019 voor het eerst uitgeprobeerd en de eerste deelnemers zijn razend enthousiast.

  • ‘het is zo fijn om met experts te praten die in dezelfde situatie zitten als ik’
  • ‘eindelijk leer ik zelf ook weer veel bij’
  • ‘ik kreeg heel veel suggesties voor de oplossing mee’

Sindsdien lopen er al 2 andere trajecten: 1 met open inschrijving en 1 in-company.
Een nieuw traject Adviseer-de-Adviseur start als een organisatie dit in-company uitgevoerd wil zien of als de eerste 3-4 deelnemers vanuit open inschrijving zich hebben aangemeld.

Open inschrijving gaat uit van bijeenkomen in Amsterdam, op ochtenden, 2,5 uur – tenzij anders met de groep afgesproken. De startdatum wordt in overleg gepland, tijdens de 1e bijeenkomst leggen we de andere data en locaties vast (4-6 wekelijks).
Aantal deelnemers: 3-7 personen.
Kosten: € 790,- excl. BTW p.p.

Bekijk hiernaast de video.

Seba cultuurmanagement bv
Nova Zemblastraat 89
1013RJ Amsterdam

info@seba.nl